—Welkom
Ik wens je fijne dagen
Ik waardeer je enorm en daarom vind ik het leuk om een cadeautje met je te delen.
De gezondheidseffecten van cacao
Cacao bevat veel goede voedingsstoffen en mineralen als ijzer, magnesium en koper. Deze ontspannen het lichaam en bevorderen de natuurlijke lichaamsprocessen. Zo versterkt cacao de bloeddoorstroming en vermindert het stress.
Ook bevat cacao veel anti-oxidanten die helpen de lever en nieren te ontgiften, zorgen voor een lagere bloeddruk en het lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Om zo optimaal mogelijk werk te kunnen doen, is het belangrijk dat de cacao onbewerkt (dus rauw) is en zuiver.
Cacao verlaagt stress
Uit onderzoek aan de Universiteit van Bern in Zwisterland bleek dat chocolade stress verlaagt. Deelnemers die twee weken lang iedere dag een paar stukjes pure chocolade aten hadden na twee weken duidelijk minder stresshormonen dan deelnemers die een placebo kregen. Dit zorgde niet alleen voor ontspanning, maar gaf ook de bijnieren (onze accu’s) de rust die ze verdienden. Mensen die zich chronisch moe voelen of die tegen een burn-out aanlopen hebben dus extra baat bij cacao.
Waarom werkt cacao?
Verschillende actieve ingrediënten (zoals theobromine) verhogen de energie en focus, maar geven niet de piek en dip zoals cafeïne. Cacao heeft een positieve invloed op verschillende neurotransmitters zoals serotonine, dopamine, noradrenaline, anandamide en fenylethylamine, werkt tegen stress en is een natuurlijk antidepressivum. Cacao is zeer rijk aan antioxidanten en mineralen zoals magnesium die onze hersenen nodig hebben om goed te functioneren. Lees meer op onze gezondheid & voordelen pagina.
”Cacao is de perfecte vervanger voor koffie, het geeft je een energie boost zonder cortisol piek’
Hoe maak je een cacaodrankje
Het perfecte cacaodrankje is met een lekkere schuimlaag.
Traditioneel wordt 100% pure cacao gemengd met heet water en kruiden en gemixt tot een dikke laag schuim ontstaat.
Dit is gemakkelijk te bereiden op basis van water of (plantaardige) melk.
Het Recept
Cacaodrankje
Cacao 15-25gr
+
heet water ±125ml
+
optionele kruiden
70°C is heet genoeg om de cacao goed te laten smelten, laat de cacao niet koken dan verbrand het.
Gebruik een melkopschuimer of (staaf)mixer om een heerlijk laagje schuim te creëren als finishing touch.
”Adem in, adem uit, neem een slok en Geniet!”
Tips & Trucs Heerlijk om toe te voegen:
⬖ Kruiden zoals kaneel, kardemom, gember, kurkuma, vanille, anijs, nootmuskaat, kokosnootolie en al je fantasie.
⬖ Cayennepeper geeft een fijne kick en vergroot het effect van cacao.
⬖ Kokosolie maakt de smaak zachter.