—Welkom

Over Jasper

Mijn verhaal

Bij toeval kwam ik terecht bij een ademsessie, waarna alles voor mij veranderde.
boom vierkant
Ademcoach breathwork

Mijn naam is Jasper Heijster, opgegroeid in Vlaardingen als een vrij nuchter en praktisch persoon. Rond mijn dertigste ontwikkelde ik dusdanig ernstige voetklachten, dat mijn leven tot stilstand kwam. Alle denkbare fysiotherapeuten, chiropractors en podologen heb ik in die tijd gezien, het vijftien paar steunzolen dat ik inmiddels had verzameld, wilde ik niet meer zien. Zelfs in het ziekenhuis wisten ze geen raad met me.

Door de spanning zaten inmiddels ook mijn rug en nek compleet vast, zodoende kreeg ik van de fysio de tip om mijn adem te verlagen naar mijn buik, waardoor de spanning zou afnemen. De vraag was: hoe? “Kijk maar op YouTube”, was het advies, maar deze filmpjes brachten me eerder in de buurt van een paniekaanval dan bij een gevoel van ontspanning. Ik besloot: dit is niet aan mij besteed.

Bij ‘toeval’ ontving ik een paar weken later een email van m’n yogastudio, waarin werd aangekondigd dat er een verbonden ademsessie zou worden gegeven door een ademcoach. Dit zou kunnen helpen bij vage lichamelijke klachten, somberheid, een onrustig gevoel, en nog een aantal punten waarvan ik de meeste inmiddels wel kon aanvinken. Ik besloot het een kans te geven, niet wetende wat me te wachten stond. Die betreffende ademsessie was erg intens en bijzonder. Nadat ik de kracht van de adem had ervaren en in volle ontspanning lag na te genieten, wist ik diep van binnen dat ik mezelf hiermee zou kunnen helen.

Mijn ademreis

Ik ben tientallen boeken gaan lezen over bewuste ademhaling en bracht ik de opgedane kennis ook vooral veel in praktijk, door thuis te oefenen. Het viel me al snel op dat mijn hele denkpatroon veranderde: ik kon beter relativeren en kreeg een andere blik op het leven en wat nu echt belangrijk is. Daarnaast merkte ik dat mijn stressniveau daalde, waardoor er ook meer ruimte kwam in mijn hoofd.

De kracht van de adem fascineerde me dusdanig, dat ik een traject van vijf individuele ademsessies bij een ademcoach ben gaan volgen. Hier vond ik zo’n helderheid: door weer in verbinding te komen met mijn lichaam, wist ik dat ik alle medici en steunzolen achter me kon gaan laten, ik moest terug naar de basis. Mijn voetproblemen waren uiteraard niet binnen één dag opgelost, maar ik wist dat dit de manier was. Mijn voeten zijn inmiddels sterker dan ooit.

Ik heb mezelf kunnen helen dankzij de adem, maar dit voelde pas als het begin.
Er was nog zoveel meer te ontdekken, zodoende ben ik de opleiding tot ademcoach gaan volgen. Dit heeft niet alleen mijn kennis over ademhalen en de fysiologie van ons lichaam uitgebreid, maar me ook veel praktijkervaring gebracht. Ik heb mijn pad gevonden, gegrepen door alle opgedane kennis, ervaring en de verbinding met mezelf. Inmiddels werk ik met veel bezieling als ademcoach, gedreven door de passie om een ieder te kunnen geven wat ik zelf heb ervaren.

Ademcoach breathwork

Adem en Rust

Adem en Rust is ontstaan met de intentie om de waardevolle kracht van de adem te delen. Het geeft grote voldoening om anderen te motiveren en helpen om weer in verbinding te komen met zichzelf, zoals de adem dat voor mij ook heeft gedaan. Door je te verbinden met je meest fundamentele levensbehoefte, kom je weer thuis bij jezelf.

Welkom bij Adem en Rust.

Ademcoaching vanuit passie voor de adem en een goede gezondheid, nuchter en zonder poespas gebracht en altijd onderbouwd vanuit fysiologisch oogpunt.

Copyright Adem en Rust

Binnenkort!

Achter de schermen word druk gewerkt aan de Adem en Rust community. Zodat ademwerk nog toegankelijker is voor iedereen.

Houd social media in de gaten voor updates.