—Welkom

Over Jasper

Mijn verhaal

Bij toeval kwam ik terecht bij een ademsessie, waarna alles voor mij veranderde.
boom vierkant

Mijn naam is Jasper Heijster, opgegroeid in Vlaardingen als een vrij nuchter en praktisch persoon. Rond mijn dertigste ontwikkelde ik dusdanig ernstige voetklachten dat mijn leven tot stilstand kwam. Alle denkbare fysiotherapeuten, chiropractors en podologen heb ik in die tijd bezocht; het vijftiental steunzolen dat ik inmiddels had verzameld, wilde ik niet langer zien. Zelfs in het ziekenhuis wisten ze geen raad met mijn situatie.

Door de opgebouwde spanning zaten ook mijn rug en nek volledig vast. Hierdoor kreeg ik van de fysiotherapeut het advies om mijn ademhaling te verplaatsen naar mijn buik, zodat de spanning zou verminderen. De vraag was: hoe doe je dat? “Kijk maar eens op YouTube”, werd me aangeraden. Echter, deze video’s brachten me eerder in de buurt van een paniekaanval dan bij een gevoel van ontspanning. Ik besloot dat dit niet geschikt was voor mij.

Bij ’toeval’ ontving ik een paar weken later een e-mail van mijn yogastudio, waarin werd aangekondigd dat er een sessie verbonden ademhaling gegeven zou worden door een ademcoach. Dit kon mogelijk helpen bij vage lichamelijke klachten, somberheid, een onrustig gevoel en nog enkele andere punten waarvan ik de meeste inmiddels wel kon afvinken. Ik besloot het een kans te geven, zonder te weten wat me te wachten stond. Die bewuste ademsessie was zeer intens en bijzonder. Nadat ik de kracht van de ademhaling had ervaren en ontspannen lag na te genieten, wist ik dat dit mijn weg naar herstel was.

Mijn ademreis

Ik ben tientallen boeken gaan lezen over bewust ademen en heb de opgedane kennis vooral veel in de praktijk gebracht door thuis te oefenen. Het viel me al snel op dat mijn denkpatroon begon te veranderen: ik kon beter relativeren en kreeg een andere kijk op het leven en wat werkelijk belangrijk is. Bovendien merkte ik dat mijn stressniveau afnam, wat resulteerde in meer ruimte in mijn hoofd.

De fascinatie voor de kracht van de adem was zo groot dat ik besloot om een traject van vijf individuele ademsessies te volgen bij een ademcoach. Hier ontdekte ik een helder inzicht: door opnieuw verbinding te maken met mijn lichaam besefte ik dat ik de hulp van medische professionals en steunzolen kon loslaten; ik moest terugkeren naar de basis. Hoewel mijn voetproblemen niet meteen opgelost waren, wist ik dat dit de juiste weg was. Inmiddels zijn mijn voeten sterker dan ooit tevoren.

”Ademwerk heeft me mijn leven teruggegeven”

maar dit voelde pas als het begin. Er viel nog zoveel meer te ontdekken, daarom besloot ik om de opleiding tot ademcoach te volgen. Dit heeft niet alleen mijn kennis over ademhalen en de fysiologie van ons lichaam vergroot, maar heeft me ook waardevolle praktijkervaring opgeleverd. Ik heb mijn roeping gevonden, geïnspireerd door de verworven kennis, mijn ervaringen en de diepe verbinding met mezelf. Op dit moment werk ik met oprechte passie als ademcoach, gedreven door de wens om anderen te kunnen bieden wat ik zelf heb mogen ervaren.

Adem en Rust

Adem en Rust is ontstaan met de intentie om de waardevolle kracht van de adem te delen. Het geeft grote voldoening om anderen te motiveren en helpen om weer in verbinding te komen met zichzelf, zoals de adem dat voor mij ook heeft gedaan. Door je te verbinden met je meest fundamentele levensbehoefte, kom je weer thuis bij jezelf.

Welkom bij Adem en Rust.

Ademcoaching vanuit passie voor de adem en een goede gezondheid, nuchter en zonder poespas gebracht en altijd onderbouwd vanuit fysiologisch oogpunt.

Binnenkort!

Achter de schermen word druk gewerkt aan de Adem en Rust community. Zodat ademwerk nog toegankelijker is voor iedereen.

Houd social media in de gaten voor updates.