—Welkom

Ademcoaching

Wat houdt ademcoaching eigenlijk in en wat kan je verwachten?

Ademcoach

Hoe voel jij je op dit moment?

Hoe zou het voor je zijn om weer volledig in controle te zijn over je ademhaling, om stress te verminderen, je energie terug te krijgen en rustig en diep te kunnen slapen. En wat als jou ademhaling je kon ondersteunen bij het verbeteren van je sportprestaties, zodat je je doelen sneller en gemakkelijker kunt bereiken? Dat wil jij toch ook?

Gedurende ons leven verandert de manier waarop we ademen.

Van nature adem je laag in je buik, maar wanneer je emoties zoals angst, boosheid of verdriet ervaart, span je ongemerkt de spieren in je lichaam aan. Veel van die spieren bevinden zich rondom je buik.

Als je de spieren in je buik aanspant, gaat dit ten koste van de ademruimte in de buik. Hierdoor verplaatst de ademhaling zich meer naar de borst. Als je dit vaak genoeg doet zonder tussentijds het buikgebied te ontspannen, zal er een disfunctioneel adempatroon ontstaan.

De manier waarop je ademt heeft directe invloed op hoe je je voelt. Wanneer je oppervlakkig en hoog in de borst ademt, voel je je gestrest en opgejaagd. Als je echter rustig en diep in je buik ademt, zul je een gevoel van rust ervaren.

Je ademhaling wordt gestuurd door je autonome zenuwstelsel, waardoor je automatisch ademt. Echter, je kunt je ademhaling ook bewust beïnvloeden. Zo kun je ‘het roer overnemen’ en invloed uitoefenen op hoe je je voelt: als je energie nodig hebt, kun je je ademtempo versnellen, en wanneer je behoefte hebt aan rust, kun je je ademhaling verlagen en vertragen.

Je hebt meer invloed dan je denkt. Door middel van ademcoaching kan ik je hierin begeleiden.

Wat kan je verwachten?   

Een eerlijk & open gesprek

Tijdens de intake bespreken we jouw huidige uitdagingen en gewenste doelen. Gebaseerd op deze doelen en een analyse van je ademhaling, stellen we samen het programma op. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten.

Ademsessie

Tijdens de ademsessies maken we gebruik van diverse technieken die volledig worden afgestemd op jouw doelen en behoeften. Op deze manier streven we naar het optimaliseren van je ademhaling en het ontwikkelen van nieuwe, gezonde ademgewoonten. Dit zal resulteren in een blijvend gevoel van rust en energie. Elke afspraak heeft een duur van 90 tot 120 minuten.

Reflectie & advies

We ronden de sessies af met een reflectiemoment en advies. Hoe voel je je nu? Hoe verschilt dit van hoe je je voor de ademsessie voelde? Op basis van je ervaring zal ik advies geven. Daarnaast ontvang je een naslagwerk van de gebruikte technieken, zodat je hier thuis zelf mee aan de slag kunt gaan.

Ik heb meerdere adem sessies bij Adem en Rust gehad. Tijdens het traject voelde ik me serieus genomen en het was fijn met een ademcoach te praten die veel kennis had over ademen en het vinden van rust. Een sessie was veel meer dan ademen alleen, ook hebben we voor en na het ademen over veel andere zaken fijn gesproken. Door de sessies ben ik meer bij mijn gevoel gekomen, ik heb een nieuwe manier van voelen ontdekt. Ik voel nu gevoelens en spanningen in mijn lichaam waar ik me eerder niet bewust van was. Na elke sessie voelde ik mij geweldig en ik merkte dat ik in die weken veel bewustere en betere keuzes maakte. Tot op de dag van vandaag neem ik dingen mee in mijn ochtendroutine die ik geleerd heb tijdens de sessies van Adem en Rust. Ik kom zeker nog eens terug bij Jasper voor een ademsessie.

–  Deelnemer

Binnenkort!

Achter de schermen word druk gewerkt aan de Adem en Rust community. Zodat ademwerk nog toegankelijker is voor iedereen.

Houd social media in de gaten voor updates.