—Welkom

Ademcoaching

Wat houdt ademcoaching eigenlijk in en wat kan je verwachten? Een kleine aanpassing in je onbewuste adempatroon kan al een groot effect hebben, ik ga je er hier alles over vertellen!

Gedurende je leven verandert de manier waarop je ademt.

Van nature adem je door je neus laag in je buik, met een lage ademfrequentie. Maar door verschillende oorzaken verandert je ademhaling. Je gaat meer vanuit je borst ademen, oppervlakkig en vaak door de mond. En vaak adem je dan ook te snel. 

Deze verandering in je adempatroon zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je altijd maar ‘aan’ staat, veel spierspanning ervaart en vage lichamelijke klachten ontwikkelt.De manier waarop je ademt heeft directe invloed op hoe je je voelt. Wanneer je oppervlakkig en hoog in de borst ademt, voel je je gestrest en opgejaagd. Als je echter rustig en diep in je buik ademt, zul je een gevoel van rust ervaren. 

Deze ‘niet optimale’ manier van ademhalen zorgt er uiteindelijk voor dat je burn-outklachten ontwikkelt of dat je depressieve gevoelens ervaart. Ook zorgt deze manier van ademen ervoor dat je ’s nachts slecht slaapt en je overdag futloos voelt.

Gelukkig kan het ook anders!Reset your breath program

De nummer 1 methode om je gezondheid te optimaliseren

Hoe zou het voor je zijn om je weer vertrouwd te voelen met je ademhaling, om stress te verminderen, je energie terug te krijgen en uitgerust wakker te worden na een nacht diep slapen?

Reset your Breath Program

Je ademt 99% van de tijd onbewust, automatisch. Je wilt dus dat er een verandering plaatsvindt in je onbewuste adempatroon, op onbewust niveau.

Ik ga je dus niet leren om de rest van je leven elke dag allerlei ademoefeningen te doen.

Nee, we gaan samen werken aan een heel nieuw adempatroon, zodat je onbewust op een andere manier gaat ademen.

Het Reset your Breath programma is speciaal ontwikkeld om dit samen te bereiken.

Ademcoach Zutphen

Wat wil je bereiken?

Om de voor jouw gewenste situatie te bereiken, is het belangrijk te weten hoe je daar kan komen. Laat dit programma je routekaart zijn.

Jasper Heijster ademcoach

Bevrijd jezelf van spanning

Tijdens het programma kijken we naar het volledige spectrum van je ademhaling en gaan we aan de slag met opgeslagen spanning in het lichaam. Door gebruik te maken van speciale technieken zorgen we ervoor dat de spanning uit je lichaam verdwijnt, waardoor je oude bagage kunt loslaten. Als gevolg hiervan verdwijnen oude gedragspatronen en zul je weer vrijer en natuurlijker ademen.

”Ik ga je dus niet leren om de rest van je leven elke dag allerlei ademoefeningen te doen”

Potloodstreep
Potloodstreep
Adem en Rust ademcoach

Reset your breath

Daarnaast werken we met resultaatgerichte ademtechnieken, waardoor er een structurele verandering in het adempatroon ontstaat. Je leert levenslange vaardigheden die je blijvend voordeel zullen opleveren.

Je zult al snel merken dat je energieniveau aanzienlijk stijgt en dat je slaapkwaliteit direct verbetert.

Praktijk Epiphora methode

Creëer een dynamisch en optimaal adempatroon

We maken gebruik van technieken die ook door topsporters worden toegepast. We leren je lichaam om efficiënter met zuurstof om te gaan, waardoor je meer kunt doen met minder ademhalingen. Hierdoor neemt je ademfrequentie overdag af, wat resulteert in een kalmere ademhaling op onbewust niveau. Dit helpt je ook enorm om je ademhaling rustig te houden tijdens stressvolle momenten.”Wanneer je optimaal ademt, voelt elke dag als de laatste dag van een twee weken durende vakantie in Portugal.”Ben jij klaar voor een nieuw begin??

Ben jij klaar met je vage lichamelijke klachten en kun je niet wachten om weer van het leven te kunnen genieten? Om je gewoon weer gelukkig te voelen…

En ben je bereid om je herstel met beide handen aan te pakken? Dan garandeer ik je dat je na afloop van het programma bruist van de energie en vitaliteit. Dat je slaapt als nooit tevoren en dat je heel anders aankijkt tegen stress.

Jasper Heijster

In 2018 kwam ik voor het eerst in aanraking met ademwerk. Ondanks dat ik nog geen 30 jaar oud was, had ik zoveel spanning in mijn lijf verzameld dat ik letterlijk in ademnood kwam. Altijd opgejaagd, mijn hoofd stond nooit stil, ik sliep slecht en mijn energie was ver te zoeken. Op mentaal en emotioneel niveau was ik uitgeput. Niet echt de beste tijd van mijn leven…

Die eerste ademsessie veranderde alles voor mij. Ik wist gelijk: hier moet ik iets mee. Twee jaar later ontstond Adem en Rust, een praktijk gespecialiseerd in ademwerk.

Ademcoaching vanuit passie voor de adem en een goede gezondheid, nuchter en zonder poespas, altijd onderbouwd vanuit fysiologisch oogpunt.

Ik had al een tijd het gevoel dat ik niet goed ademde. Ik had lang last van blessures, waardoor ik naar een prettige houding zocht en niet ontspannen was. Mijn drukke baan hielp ook niet erg mee. Daarnaast sliep ik slecht en had ik weinig energie. Ik las over het verband tussen ademen en slapen en ging op zoek naar een ademcoach. Ik koos Jasper om meer te leren over ademen, omdat zijn website een frisse, onderbouwde en tegelijkertijd pragmatische sfeer uitademde. Dat pakte ook zo uit. Ik leerde in een aantal sessies hoe ademen eigenlijk werkt, kreeg er relatief eenvoudige oefeningen bij en merkte in no-time verbetering. Ik sliep door, ik ademde minder gejaagd en voelde me simpelweg fitter. De tips om ook gedurende beweging je adem te ‘trainen’, pasten mij ook uitstekend. Kortom, ik ben Jasper dankbaar voor zijn praktische en prettige aanpak. En beveel hem graag aan!


–  Deelnemer

Binnenkort!

Achter de schermen word druk gewerkt aan de Adem en Rust community. Zodat ademwerk nog toegankelijker is voor iedereen.

Houd social media in de gaten voor updates.