—Welkom

Ademcoaching

Wat houdt ademcoaching eigenlijk in en wat kan het voor jou doen?

Ademcoach

Gedurende ons leven verandert de manier waarop we ademen.


Van nature ademen we laag in de buik, maar wanneer we boosheid, angst of verdriet ervaren, spannen de spieren in ons lijf zich aan. Veel van die spieren zitten in het buikgebied.

Wanneer die spieren in onze buik zich aanspannen, gaat dit ten koste van de ademruimte. De adem verplaatst zich naar boven, naar de borst. Wanneer we dit maar vaak genoeg doen, zonder tussentijds het buikgebied te ontspannen, ontstaat een disfunctioneel adempatroon.

De manier waarop je ademt heeft directe invloed op je emoties en je welzijn. Wanneer je oppervlakkig en hoog in de borst ademt, zal je je gestrest en opgejaagd voelen. Wanneer je rustig en laag in je buik ademt, zal je rust ervaren.

Je adem wordt bestuurd door je autonome zenuwstelsel, het gebeurt dus automatisch. Je kunt je adem echter ook bewust sturen. Zo kun je ‘het roer overnemen’ en zelf gaan bepalen hoe je je voelt: als je energie nodig hebt, versnel je je ademtempo en wanneer je naar rust verlangt, verlaag en vertraag je de adem.

Je hebt meer controle dan je denkt. Met ademcoaching kan ik je hierin begeleiden.

Wat kan je verwachten?   

Een eerlijk gesprek

Tijdens de intake bespreken we waar je tegenaan loopt en wat je wilt bereiken. Aan de hand van jouw intentie en een analyse van je ademhaling bepalen we samen hoe het ademcoachingtraject eruit gaat zien. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

Verbonden adem sessie

Tijdens onze sessies maak ik gebruik van de verbonden ademhaling. Bij deze manier van ademen zijn de in- en uitademhaling aan elkaar verbonden, je ademt zonder pauzes. Dankzij deze ademtechniek kan opgeslagen spanning in je lichaam als ‘vanzelf’ loslaten en zal je weer vrijuit kunnen ademen. De ademsessies eindigen altijd in een rustfase, waarin je diepe ontspanning zal ervaren.

Reflectie & advies

We sluiten de sessies af met een stuk reflectie en advies. Hoe voel je je nu? Hoe is dit anders dan voor de ademsessie? Aan de hand van jouw ervaring geef ik je advies en
krijg je oefeningen mee voor thuis.

Ik heb meerdere adem sessies bij Adem en Rust gehad. Tijdens het traject voelde ik me serieus genomen en het was fijn met een ademcoach te praten die veel kennis had over ademen en het vinden van rust. Een sessie was veel meer dan ademen alleen, ook hebben we voor en na het ademen over veel andere zaken fijn gesproken. Door de sessies ben ik meer bij mijn gevoel gekomen, ik heb een nieuwe manier van voelen ontdekt. Ik voel nu gevoelens en spanningen in mijn lichaam waar ik me eerder niet bewust van was. Na elke sessie voelde ik mij geweldig en ik merkte dat ik in die weken veel bewustere en betere keuzes maakte. Tot op de dag van vandaag neem ik dingen mee in mijn ochtendroutine die ik geleerd heb tijdens de sessies van Adem en Rust. Ik kom zeker nog eens terug bij Jasper voor een ademsessie.

–  Deelnemer

Copyright Adem en Rust

Binnenkort!

Achter de schermen word druk gewerkt aan de Adem en Rust community. Zodat ademwerk nog toegankelijker is voor iedereen.

Houd social media in de gaten voor updates.